Concursuri si olimpiade

 In anul scolar 2018-2019 elevii Teacu Cosmin si Manole Daniel  de la Colegiul National Petru Rares au fost selectati in lotul largit al Romaniei pentru Olimpiada Internationala de fizica.

 Elevii au fost pregatiti in cadrul CJENT de d-l profesor Haralamb Dorel.

 Rezultatele obținute de elevul Sebastian T. Leontică în anul școlar 2017-2018.

  Medalie de Bronz la Olimpiada Asiatică de Fizică care a avut loc în perioada 5-13 Mai 2018 în Hanoi, Vietnam, competiție la care au participat 185 elevi din 25 țări.

  Medalia de Aur și Premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică la Olimpiada Europeană de fizică desfășurată în perioada 28 mai-1 iunie 2018, la Moscova, Federaţia Rusă, competiție care a reunit peste 110 participanţi din 23 de ţări.

 Multumim Fundației eMAG pentru Educație, finanțată de eMAG și Banca Comercială Română, pentru sprijinul oferit cu generozitate!

 Rezultatele obținute de elevul Sebastian T. Leontică în anul școlar 2016-2017.

  Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Piatra-Neamţ, a obţinut  medalie de argint la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică – găzduită de Indonezia în perioada 16-23 iulie.

  În acest an, în martie, el a obţinut menţiune la Concursul Naţional de Fizică „Evrika“. Mai apoi, în luna aprilie, la Olimpiada Naţională de Fizică a fost recompensat cu o menţiune din partea Ministerului Educaţiei şi cu medalie de aur din partea Societăţii Române de Fizică, deoarece a obţinut cel mai mare punctaj la proba teoretică.

 Echipa BlankSociety formată din elevii Dăscălescu Ştefan, Filip Vasile, Blăgesu Alex-George, Nedelcu Mihai Vlad, Rotaru Gheorghe Iulian, Dorneanu Eduard Gabriel de la Colegiul Naţional de Informatică a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică pe Echipe desfăşurată la Piatra Neamţ, în perioada 23-28 mai 2018.
 Elevii menţionaţi mai sus au urmat cursurile Centrul Judeţean De Excelenţă Neamţ sub îndrumarea profesorului Ene Dumitru de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ.

A XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie 2019, fiind organizată la Piatra Neamț .  Flavia-Cristina Pascal (Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț) a fost medaliată cu bronz.

Eleva Pascal Flavia Cristiana din clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional Petru Rareş a obtinut medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica desfasurata la Balaton-Ungaria in august 2019.

In anul 2018 aceeasi eleva a participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie   pentru juniori desfăşurată la Weihai, China, în perioada  27 oct –  4 nov 2017.

Flavia  urmează cursurile de fizică şi astronomie din cadrul CJENT la grupa profesor Grigoruţă Onici

Elevii Alin Ciuchi si Elena Dumitru, clasa a XI a, au obtinut in anul 2017 medalia de aur pentru cel mai bun film, acordată de Uniunea Internaţională de Cinema UNICA, la festivalul internaţional VideoArt pentru liceeni. Elevii au urmat cursurile CJENT la grupa prof.Lucian Iordăchescu.